En bedre start på livet

Av Live Lo Tessem
Pedagogisk leder/spesialpedagog i Espira Snurrefjellet


Jess, jeg ble valgt ut til å reise til Zimbabwe! Først og fremst må jeg få takke Espira og SOS- barnebyer, for at jeg får muligheten til å bli med i delegasjonen som reiser til store opplevelser, små øyeblikk og nye, verdifulle erfaringer.

Selve reisen for meg begynte allerede for noen år siden, da vi i Espira Snurrefjellet barnehage startet innsamlingen til SOS-barnebyer og barnehagen som nå har kommet på plass i Zimbabwe. Vi med alle de andre Espira barnehagene har gjort et godt stykke arbeid med Espira sentralt, barn og foreldre for å få til dette. At en barnehagekjede har klart å gi så mange en bedre start på livet, er ene og alene helt fantastisk!

Frem til 22. desember 2015 var jeg storfornøyd med at jeg sammen med barn, foreldre og ansatte i Espira Snurrefjellet barnehage hadde bidratt til at barnehagen i Zimbabwe skulle stå klar i januar 2016. Tirsdag 22. desember hadde jeg akkurat våknet da min leder ringte for å gi meg beskjeden om at jeg hadde blitt valgt ut til å reise med delegasjonen til Zimbabwe. Det første svaret jeg klarte å komme med var et hyl, og at jeg måtte ta meg en kaffekopp og lese noe. Jeg ble svimmel og kjempeglad på en gang fordi jeg absolutt ikke trodde at jeg skulle bli valgt ut, og det gikk opp for meg at jeg skulle oppleve noe nytt som kommer til å innebære mange sterke inntrykk.

13. mars 2016 er den store avreisedagen, hvor jeg reiser fra trygge Norge til et land med skumle dyr, en varme jeg ikke en gang kan tenke meg, og fattigdom som for meg er vanskelig å forstå.

Jeg gleder meg til å se hva SOS-barnebyer har klart å få til, både når det gjelder barnebyen, lokalsamfunnet og ikke minst barnehagen. Jeg håper på å møte mange fantastiske mennesker, både barn og voksne. Og om de holder seg på avstand, så håper jeg å få se noen eksotiske dyr også.

Men det jeg gleder meg aller mest til er å være sammen med barna som har fått plass i barnehagen. Danse med dem, synge og leke, men viktigst av alt; vise disse barna omsorg og kjærlighet som de virkelig fortjener!

Spirehilsen fra Live

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: