Afrika i mitt hjerte

Av Gunnhild Steen-Hansen
Leder Innsikt og Giveropplevelser
SOS-barnebyer Norge


Det er 2 uker igjen – og jeg kjenner på spenningen, jeg skal for første gang tilbake til et kontinent hvor jeg også er født. En reise tilbake til luktene, stemningen, landskapet og kulturen – selv om reisen går til et annet land enn mitt fødested – er jeg spent på om jeg «kjenner meg igjen» fra de 8 årene jeg vokste opp i et Afrikansk land.

Jeg skal på min første prosjektreise med SOS-barnebyer som ansatt, og kunne ikke vært mer heldig enn å dele denne reisen med den positive gjengen fra Espira. Vi rakk å bli litt kjent i et møte om reiseforberedelser en februardag 2016 på hovedkontoret til Espira. Jeg ser veldig frem til å få være med å bistå og bivåne en stor giver som Espira få erfare og oppleve åpningen av deres prosjekt – barnehagen i Bindura. Det er mange barn som fremover skal få nyte godt av gode og trygge omgivelser i deres hverdag i barnehagen som naturlig samlingspunkt i lokalsamfunnet der de bor.

For det er jo nettopp det, barna som står også mitt hjerte nær. Målsetningen med turen for min del er å oppleve at det er håp og utvikling, se at barn har en sjanse til å skape seg et liv. Jeg håper å finne glede, jeg håper å få se smil, men jeg er også klar over at jeg nok skal få inntrykk som vil sette spor. Ikke minst håper jeg at Espira skal få en opplevelse de stolt kan ta med seg tilbake til Norge og dele med sine kolleger og inspirere barn i Norge til å lære om andre barn og andre kulturer.

Ingen barn fortjener å vokse opp alene eller uten omsorgspersoner og trygge omgivelser. Jeg gleder meg til sang og glede, åpning av barnehagen og utveksling av kulturer under vårt besøk med Espira i Zimbabwe.


Hilsen spent reisedeltager Gunnhild Steen-Hansen – leder for innsikt og giveropplevelser i SOS-barnebyer, på sin første prosjektreise til ett av SOS-barnebyers programland.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: