Mitt første møte med barna

Av Ingrid Christina Matre,
assisterende styrer i Espira Rå


Den store dagen da barnehagen skulle åpnes offisielt var også den store dagen da jeg endelig skulle få møte alle de skjønne barna. En overveldende følelse fløy gjennom kroppen da den gamle minibussen rundet svingen og barnehagen og et hav av mennesker kom til syne. De ventet på oss. Idet vi steg ut av bilen startet en gjeng barn med rop og rytmer som jeg kun har sett lignende til på TV. Barna var helt rå.

Vi ble guidet til første rad i skyggen der vi ble behandlet som kjendiser. Med førsteklasses utsikt fikk vi nyte disse barna flere ganger hvor de hoppet og danset, vrikket på rompene og sang av full hals. Barn som opptrer får frem så mange følelser i meg, og det var ikke fritt for at jeg felte en tåre under solbrillene. Under et tre i skyggen satt resten av barnehagebarna og av og til måtte jeg bare vinke forsiktig bort til dem. Det var tydelig at de fulgte disse hvite menneskene tett for i samme øyeblikk som jeg løftet hånden vinket nesten samtlige tilbake. Og vi vinket og vinket. Det ble en del av språket oss imellom. Da åpningen var gjennomført med avduking av Espiraskilt på veggen, taler og deilig mat fikk vi endelig komme nærmere barna. De hadde satt høflig og ventet under trær rundt omkring mens viktige personer fra Zimbabwe og de hvite kjendisene gjorde unna sine pliktet. Jeg kjente lenge på at nå må jeg få lov å løpe bort til barna.

At det første møtet skulle skape hysteriske tilstander hadde jeg aldri forventet. Da jeg og de andre fra Espira rundet hjørnet og nærmet oss deres venteplass møtte de oss på halvveien. De flokket seg rundt oss som om vi var kjendiser. De strøk meg på armen og ville ta på håret mitt. Den store aktiviteten ble å hilse «high five», og det var så mange hender i været at jeg var redd for ikke å komme over alle. Blikkene deres var intense. Noen smilte med hele ansiktet mens andre så bedene på meg. Jeg «high fivet» som aldri før, bekymret for at jeg møtte noen barn flere ganger og andre ikke fikk denne personlige hilsenen. De sugde til seg kontakten, og der og da var det helt umulig å komme fra. Ikke bare på grunn av de nydelige øynene deres som stirret intenst, men også mengde av barn som hadde flokket seg! Flere kom også til fra barneskolen som ligger like ved barnehagen og de ropte og lo.

P1000089

Det var helt tydelig at barna var mer enn glade for å se oss, og opplevelsen av å bare få et lite møte hånd mot hånd var sikkert magisk for dem men for meg var det et håndtrykk jeg aldri kommer til å glemme.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: