Det er nå jobben i Espira begynner

Av Live Lo Tessem,
Pedagogisk leder/spesialpedagog i Espira Snurrefjellet


Etter en fantastisk tur til Zimbabwe med helt utrolige opplevelser, er vi nå tilbake i lille Norge.

For meg har det vært og er fortsatt vanskelig å sortere alt vi har sett, luktet, hørt og følt. Jeg sitter igjen med fantastiske minner både fra åpningsdagen, vår Espirabarnehage, de ansatte og selvfølgelig alle barna vi har møtt!

I dag har jeg lyst til å trekke frem noen av de små detaljene som har festet seg hos meg.

Det første møte med barna i en barnehage vi var i først. Det tittet to små hoder ut av døråpningen, med noe skeptiske ansiktsuttrykk. Jeg prøvde meg på å vinke litt, og så utrolig som disse barna er vinker de umiddelbart tilbake med et stort smil om munnen. Jeg gikk bort til de og begynte å tulle litt med ansiktsuttrykk og kile dem litt. I dette sekund var jeg fanget i barnas tilstedeværelse.

Flere ganger i løpet av besøkene våre har vi vært omringet av barn som ønsket å hilse på oss og bare være sammen med oss, noe som var gjensidig. Det som kanskje har festet seg mest i denne opplevelsen er alle de lykkelige lydene. Sang og jubel er disse barna utrolige gode til. Til tross for oppvekstvilkår helt forskjellig fra norske barn, så har disse barna en livsglede og positivitet som er til å ta og føle på.

Av luktene jeg husker best, er det sol og fuktig luft blandet med leire som er mest fremtredende. Vi besøkte også et hønsehus, hvor luktene var så ekstreme at jeg måtte rygge ganske raskt ut igjen.

I dag er jeg takknemlig for å ha tatt del i denne fantastiske reisen, som jeg allerede savner! Jeg har heller aldri satt så mye pris på å drikke vann rett fra springen, som det jeg gjør i dag.

Reisen til Zimbabwe er over, men det er nå jobben i alle Espirabarnehagene begynner!

Spirehilsen fra Live

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: