Refleksjoner i ettertid

Av Live Lo Tessem,
pedagogisk leder/spesialpedagog i Espira Snurrefjellet


Etter samtaler med ansatte, foreldre og barn i Espira Snurrefjellet barnehage, har jeg reflektert mer og mer over takknemligheten som barn, foreldre og lokalmiljøet i Bindura viste oss når vi var på besøk.

At de var takknemlige for barnehagen som vi har bygget opp der var ingen stor overraskelse, men at så mange ukjente mennesker i lokalmiljøet kom bort til oss for å takke, det ga en spesiell følelse og en glede jeg kommer til å bære med meg resten av livet!

Jeg husker så godt et måltid for barna som vi fikk være med på. De satt helt stille og ventet på å få mat. Flere av barna klappet i hendene for å vise sin takknemlighet før de tok imot asjetten. Nytelsen i barnas øyne når de satt tennene i brødskiven, ja en brødskive med skinke, det gjør noe med meg… Barna her i lille Norge er jo selvfølgelig også takknemlige, men det får en ny betydning når du vet at barna i Bindura får kun denne ene brødskiven i løpet av en dag. Barna i Espirabarnehagen står opp grytidlig hver eneste morgen. De fleste går ca. en mil til og fra barnehagen hver dag. De spiser en brødskive om dagen og de lever i leirhytter. Mange av barna har mistet foreldrene sine. De har ingen leker… Derfor blir takknemligheten til disse barna verdt så mye mer.

Som Ingrid har nevnt i et tidligere blogginnlegg, så ble vi tatt imot som kongelige. Dette var nok en måte å vise sin takknemlighet på. Det er en spesiell følelse og en ære som jeg ønsker at alle ansatte, foreldre og barn i Espira skal få kjenne på også. Uten alle bidragene, kunne vi aldri bygget vår Espirabarnehage, vi hadde ikke reist til Zimbabwe og vi kunne ikke tatt imot alle de takknemlige ansiktene som møtte oss.

Tusen takk til alle som har bidratt, og tusen takk for en av de største opplevelsene i mitt liv!

Spirehilsen fra Live

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: