Gjensyn med barnehagen

Skrevet av Jens Schei Hansen
Kommunikasjons- og organisasjonsdirektør Var stemningen fra åpningsdagen fortsatt intakt? Var barna og de voksne like entusiastiske? Har barna det like bra i barnehagen? Alt dette fikk vi svar på i dag da vi besøkte barnehagen i Bindura for første gang siden åpningen i mars 2016.


Vi ble hentet på hotellet kl 08.00, Espiras administrerende direktør Marit Lambrechts og jeg. Deretter gikk ferden til Bindura, en tur som tar ca en time. I barnebyen i Bindura hadde vi møte med programdirektøren for det området, Mr. Rocky. Vi ble orientert om SOS Barnebyers arbeid i området, blant annet arbeidet de gjør for å hjelpe sårbare familier i øde områder. Et imponerende arbeid synes vi.

Deretter ble vi kjørt til «vår» barnehage som ligger et par mil unna Bindura, i et svært øde område med spredt bosetting. Noe som medfører at mange av barna må gå opptil 7-8 kilometer for å komme til barnehagen. Det er langt å gå for en treåring…

Også denne gang fikk vi en flott mottakelse med underholdning av dansende barn som danset tradisjonelle danser.

Men nå var det vår tur! Tid for gaveutdeling fra Espira. Alle barna fikk hver sin lille spire og hver sin Espira t-skjorte. Gleden over disse gavene var enorm.


Resten av dagen ble brukt til omvisning i barnehagen og vi spiste lunch sammen med barn og ansatte. En avslappet, fin dag som bidro til at vi ble bedre kjent og fikk bedre forståelse for hvordan man jobber i barnehagen.

Det er ikke til å komme bort fra at hverdagen er hard i Zimbabwe. Fattigdom er utbredt og hverdagen er tøff for mange. Bare det at barna får mat i barnehagen, er et viktig bidrag til deres utvikling. Kosten de får hjemme er ofte ensidig og ernæringsfattig.

Det ble tid til gode diskusjoner mellom oss fra Espira og representanter fra SOS Barnebyer. Et av temaene var videreutvikling av vårt samarbeid og igangsetting av nye prosjekter i samme område. Nøden er stor, og det kan være tiltak som ikke koster så mye, men som vil hjelpe mange.

En ting er sikkert; det er mange sterke inntrykk på en slik tur, men vi er ikke så forskjellige likevel. Plattformen er at vi alle jobber for en bedre barndom for barna, slik at de skal bli bedre rustet til å møte de utfordringene og mulighetene som vil komme.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: