Lek og sprell

Skrevet av Jens Schei Hansen
Kommunikasjons- og organisasjonsdirektør, EspiraI går fikk vi se barn i barnehagen i Bindura i deres rette element, med frilek og moro. Som en av de ansatte sa «Det er deres territorium nå».


Noe av det aller morsomste med å være i Zimbabwe er å være i barnehagen uten at det er noe formelt program. Rett og slett tilbringe tid med barna og de ansatte og se hvordan en normal dag i barnehagen er. En slik dag hadde Marit, Ayanda og jeg i går.

Da vi kom til barnehagen hadde barna holdt på med ulike inneaktiviteter og de var på vei ut for å leke. Det var fint å se at de ulike lekeapparatene var populære. I tillegg holdt de på med samme type aktiviteter som norske barn. Sandkassen var populær, og de største barna holdt på med slengtau og ulike typer ballspill. Det så ut som om det var noen potensielle super-fotballspillere der.

De ansatte var flinke til å la barna leke på egen hånd, samtidig som de passet på å få med de som var mer sjenerte og nølende.

I følge de ansatte tok det litt tid før barna prøvde seg på lekeapparatene. Dette med å ha leker og ikke minst lekeapparater var noe helt nytt for dem. Ingen hadde sett en huske, klatrestativ eller sandkasse før. Nå er de blitt uendelig glade i sitt flotte uteområde med alle apparatene.

Det er godt å se at pengene som er samlet inn ved alle Espiras barnehager kan brukes til noe så nyttig. Barna har utvilsomt fått en bedre hverdag, en helt ny tilværelse.

Som Ayanda sa «Nå går det 140 barn her, men i de neste årene vil flere tusen barn ha glede av denne barnehagen, de har en bedre hverdag, får næringsrik kost, har fått et fint innhold i sine liv og er helt klart bedre rustet for skolehverdagen når den tid kommer».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: