Education is the most powerful weapon which you can use to change the world

Skrevet av Marit Lambrechts,
Administrerende direktør, EspiraEtter en ukes besøk i barnehagen vår i Zimbabwe, er jeg overbevist om at Nelson Mandelas ord er mer aktuelle enn noensinne;  «Education is the most powerful weapon which you can use to change the world».


Barn er barn – uansett om de bor i Norge eller i en liten landsby langt ute på bygda i Zimbabwe.  Barnehager og skoler med et godt pedagogisk innhold og flinke medarbeidere, bidrar til å gi barn en god start på livet og gode verdier til å skape en bedre fremtidig hverdag. Internasjonal forskning viser at det er viktig å starte tidlig. Vi kan ikke forandre en hel verden, men i samarbeid med SOS barnebyer er målsetningen å utvikle prosjekter som er bærekraftige over tid.

Det er svært imponerende å se hva vi har fått til med Espira prosjektet, «Afrikaspirer – barn hjelper barn»  i samarbeid med SOS barnebyer, i det fattige området  Bindura i Zimbabwe. Jeg er veldig imponert over profesjonaliteten til SOS barnebyer, både prosjektteamet i Norge og de lokale ansatte på kontoret i Zimbabwe. De kompetente ansatte i barnehagen lyser av glede og engasjement og dette sprer seg til barna.  Det rører og varmer et hjerte å se alle de lysende barnesmilene, spesielt når vår lokale kontaktperson, Ayanda, sier at ansiktene til disse barna skinner på en helt annen måte etter at barnehagen bare har vært i drift i 3 måneder.

P1000443

For å få til en bærekraftig utvikling, ønsker vi også å engasjere lokalsamfunnet og de voksne som omgir barna, når de ikke er i barnehagen eller på skolen. Skal vi få til en endring, må også de voksne i lokalmiljøet skjønne verdien av skolegang og utdannelse, også for jenter. Det er derfor gledelig å se at lokalsamfunnet allerede er svært engasjert i prosjektet vårt, og vi har spennende tanker om hva vi kan gjøre for å videreutvikle dette.  Dette er ideer som kanskje også kan brukes andre steder, noe som vi vil ta med oss i det videre samarbeidet med SOS barnebyer.

P1000490

Jeg skal hilse fra SOS barnebyer i Zimbabwe som retter en STOR takk til alle barn og voksne i våre Espira kunnskapsbarnehager som har finansiert byggingen av hele barnehagen og videre drift og utvikling. Dette er HELT unikt. Her er det ikke en stor sentral organisasjon som går inn og gir sin støtte, men det er aktivitetene til barna ute i barnehagene våre som bidrar til å gjøre en forskjell ; «barn hjelper barn». Jeg tar av meg hatten for denne innsatsen.

Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: