Møt delegasjonen: Marte

Av Marte Branescu, barnehagelærer i Espira Sletten

Marte
Mitt navn er Marte, jeg er 35 år og jobber i Espira Sletten på Karmøy. Jeg har en bachelor i interkulturell forståelse og holder for tiden på med å utdanne meg som barnehagelærer ved siden av å jobbe.

Personlig synes jeg det har vært spennende å følge prosjektet i Bindura og det har engasjert meg. Det har vært fint å dele det med barna i barnehagen. Jeg synes det er helt utrolig at jeg nå skal få være med ned dit for å besøke barnehagen, barna og se arbeidet som SOS-barnebyer driver.

Det er bare to uker igjen, og så drar vi av sted. Jeg prøver å forberede meg og det er mange tanker og spørsmål rundt turen og oppholdet. Bilder har jeg sett, men hva er det som kommer til å møte meg? Jeg har sett fattigdom og levd på nært hold til gatebarn i Øst-Europa før. Men jeg vet dette vil være noe helt annet og kan ikke sammenlignes. Jeg vet det vil være mange inntrykk og opplevelser som vil gå inn på meg. Det vil ikke lengre bare være bilder av noe vi er med og støtter langt borte, det vil bli nært og kjent.

I Espira Sletten har vi brukt tid med de eldste barna på å fortelle om Sos-barnebyer, barnehagen som skulle bli bygd og etter hvert stod ferdig i Zimbabwe. Vi har hatt samtaler om forskjellene som finnes i verden, vi har snakket om å hjelpe andre, sett på filmene til Sos-barnebyer og laget masse fint til kunstutstillingene som vi har hvert år i anledning FN-dagen. Vi har hatt fester for foreldre/foresatte og loppemarkeder hvor pengene har gått til byggingen av ny barnehage. Barna har vist stor interesse og syntes det var spennende og var engasjerte. Jeg synes refrenget fra «Vi-sangen» sier det bra:

«Vi er barn fra forskjellige land som står sammen, og viser vi kan skape samhold om vi bare vil, ingen grenser for hva vi får til. Og vi synger så høyt som vi kan. Vi vil høres i all verdens land. For vi har noe viktig å si; Vi er barn som har mye å gi – mye å gi.»

(«Vi-sangen»)

Barna i Espira-barnehagene står i sammen, tenk på hva de har fått til og hvilken forskjell de har gjort for barna som går i barnehagen i Bindura. Jeg synes det er spennende og flott å få være en del av dette, og jeg gleder meg til fortsettelsen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: