Møt delegasjonen: Sissel

Jeg er en av de heldige fra Espira som skal få være med til Zimbabwe.

Jeg er stolt av at Espira har blitt en av hovedsamarbeidspartnerne til SOS- barnebyer – et samarbeid som har gitt oss mulighet til å gi barn i Bindura en bedre hverdag. Vi er opptatt av å gi barn i Norge en fantastisk start på livet, og det er utrolig flott at vi også – gjennom et stort engasjement i våre barnehager – kan bidra til en mer meningsfylt hverdag for barna i Bindura.


Sissel W. Olsen webJeg opplever SOS – barnebyer som dedikerte og profesjonelle. De ønsker virkelig å utgjøre en forskjell for mennesker. Gjennom dem har vi fått økt kunnskap om andre land, andre livsvilkår, og behovet for å bli sett og hørt.

Hva forventer jeg meg? Jeg har aldri vært i Afrika. Jeg vet ikke helt hva jeg kan forvente.

Jeg har forberedt meg. Lest meg opp på Zimbabwe og Bindura. Tatt vaksiner. Har ikke lagt vekk sommertøyet😊 Men konkrete forberedelser og planlegging i eget hode er en ting. Å lande i Harare etter å ha reist et døgn, kjøre til Bindura, møte en helt annen kultur og et annet liv – det er noe helt annet.

Men så dreier det seg kanskje om noe som er felles for oss alle: at vi alle har behov for det samme – at noen ser, gjør noe helt konkret, gir anerkjennelse osv.

Jeg ser frem til å se et helt konkret resultat av samarbeidet vårt. Jeg gleder meg til å møte ungene og de ansatte, og jeg håper å få et større innblikk i deres hverdag.

Gjennom å være synlig tilstede viser vi at vi bryr oss. Gjennom nærvær, deltakelse og dialog tenker jeg at vi bygger en relasjon som gjør at vi får et tettere forhold til Bindura og deler av lokalmiljøet der. Og det vi får ta med oss tilbake til Norge er økt kunnskap, større engasjement og en forpliktelse til å formidle hvor viktig det er å utvikle dette samarbeidet.

Jeg skal være ærlig og si at jeg nok reiser med noen fordommer og tanker om hvordan det er å vokse opp i Bindura. Jeg håper at jeg blir positivt overrasket.

Det er jo ingen av oss som slutter å lære og erfare. Og med læring og erfaring følger ofte også en respekt og en ydmykhet i møte med andre mennesker.

Jeg ønsker å lære mer om noe jeg vet for lite om.

Og jeg har en forventning om at det vi opplever vil motivere for et utvidet samarbeid med SOS-barnebyer slik Jens skisserer det i sitt blogginnlegg:

« I tillegg til å drifte barnehagen skal vi nå også bidra til familieprogrammer i området. Hensikten er å gi litt støtte til mange sårbare familier, slik at de kan klare å skaffe seg en egen inntekt».

I boka «Den lille prinsen» står det noe fint: «En kan bare se riktig med hjertet. Det viktigste er usynlig for øyet». Kanskje det er denne innstillingen vi alle må reise med. Være åpne for inntrykk, la oss berøre, få nye perspektiver, by på oss selv. Og fremover kunne bidra til et bedre liv for enda flere.

En kommentar om “Møt delegasjonen: Sissel

Legg til din

  1. Gleda deg masse til turen Sissel 😊. Du / dåke kommer til å få en flott tur. Og du /dåke kommer til å få gi masse anerkjennelse, og du /dåke kommer til å glede mange 💖 Masse god tur!!
    (Eg gleder meg til å lese om turen😊)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: