Med god omsorg blir livet plutselig mulig

Zimbabwe har over en million foreldreløse barn, i tillegg til et større antall som lever i svært fattige og utsatte familier. Mange av disse barna må klare seg selv eller de blir tatt vare på av en storesøster/-bror, en bestemor eller en annen slektning som ofte har ansvar for store søskenflokker.

Barn som mangler omsorg eller står i fare for å miste omsorgspersoner, går ofte glipp av utdanningsmuligheter og helseoppfølging. De lever i samfunnets blindsone. Det er disse barna SOS-barnebyer jobber for.

I ‘Espira-barnehagen’ i Maizeland i Zimbabwe får barn fra sårbare familier et godt pedagogisk tilbud i et trygt miljø. Barna får god oppfølging, sunn mat, og ikke minst får barna lov til å være barn – med mulighet til å leke og lære i fellesskap. Det pedagogiske opplegget og oppfølgingen barna får i en barnehage gir et verdifullt og i mange tilfeller nødvendig grunnlag for å kunne følge undervisningen når de senere skal begynne på skolen.

Dette er mulig takket være engasjerte Espira-ansatte, foreldre i alle barnehagene og ikke minst alle barna i Espira-barnehager rundt om i hele Norge. Tusen takk til dere!

Jeg gleder meg enormt til å oppleve Zimbabwe med Espira-ansatte og ikke minst gleder jeg meg til å møte dyktige SOS-kolleger i Zimbabwe. Jeg har aldri vært i Zimbabwe tidligere, men har opplevde mange andre afrikanske land hvor SOS-barnebyer har programmer. Og hver gang har jeg blitt så til de grader imponert over kolleger som jobber i tøffe områder og med mennesker som er i en krise.

Og, jeg blir minnet på viktigheten av vårt langsiktige arbeid for barn. Ingen barn klarer seg alene. Å vokse opp i en stabil familie er avgjørende for barns utvikling og mulighet for utdanning.

I SOS-barnebyer tror vi sterkt på at god kvalitet på utdanning er en avgjørende faktor for å kunne bryte familienes onde sirkel av marginalisering, fattigdom, vold og familieoppløsning. Vi jobber for at utdanningstilbudet holder god kvalitet, er tilrettelagt og tilgjengelig for alle. Dette kunne vi ikke ha fått til uten gode samarbeidspartnere og støttespillere!

Varm hilsen
Linda Cecilie Dale,
Sos-barnebyer

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: