Møt delegasjonen: Gunn

Mitt navn er Gunn og jeg er 43 år, og jeg kommer fra Levanger i Nord Trøndelag, og jeg jobber som pedagogisk leder på småbarnsavdeling på Espira Gjemble barnehage. Nå er jeg så heldig at jeg skal få bli med på en reise jeg aldri hadde drømt om at jeg skulle delta på. Jeg skal sammen med seks andre fra Espira reise til Zimbabwe og barnehagen Espira har bygd sammen med SOS barnebyer.


GunnHvordan skal man forberede seg på en slik tur? Hva møter meg når jeg kommer til Harare og Bindura? Det har vært ganske fullt i hodet den siste tiden, da det har vært en del praktisk som også må ordnes. Som vaksiner, penger som må bestilles og hentes ut i Trondheim av tantebarn, da man bor på en liten plass der man ikke har store muligheten til å ta ut utenlandske penger som er i annen valuta enn norske kroner og euro.
For et luksusproblem jeg har…

Da praktiske ting begynte å falle på plass kommer tankene igjen om hva er det jeg kommer til, hva møter jeg?  Har lest litt om barnehagen i Bindura og at fattigdommen er stor samt utbredelsen av HIV/AIDS. Dette er noe annet enn hva jeg er vant med fra min hverdag i lille Levanger.

Når jeg får spørsmålet om hvilke forventinger jeg har til turen, så blir jeg litt svar skyldig, for hva er det egentlig jeg forventer? For det første har jeg aldri vært i et land i Afrika. Zimbabwe er for meg et ganske så fremmed land og med en ganske så fremmed kultur. Har også forventninger om at det vil helt sikkert bli inntrykk og opplevelser både på godt og vondt, men som igjen vil gjøre at jeg ser annerledes på ting og får nye perspektiv.

I Espira Gjemble barnehage har vi også jobbet med innsamling til prosjektet i Zimbabwe. Vi har i forbindelse med FN dagen arrangert foreldrekaffe med innsamling og nå før sommeren hadde den fineste sommeravslutningen noensinne med innsamling og Espira Gjembles barnekor som underholdt foreldrene før det ble grilling og solsikkemuffins.

I god tid før denne sommeravslutningen har vi snakket mye om barnehagen i Zimbabwe og at barna der også går i Espira barnehage. Selv de på småbarn (de største) har forstått at ikke alle barn får like mye mat som oss, og at ikke alle barn kan gå i barnehage og at de faktisk ikke har leker en gang. Det har faktisk gjort inntrykk.

Selv om jeg føler meg forberedt til turen så tror jeg nok at det er mye jeg ikke kan forberede meg på, men jeg vet at dette kommer til å bli en lærerik tur som kommer til å gjøre inntrykk og prege meg på mange måter i ettertid.

Nå i skrivende stund er det ikke mange dager igjen til vi drar. Det skal bli veldig spennende å besøke barnehagen i Bindura og likedan det og besøke hjemmene til noen av barna i barnehagen. Og sist men ikke minst, så gleder meg til å møte resten av reisefølget og til å bli kjent med dem gjennom de dagene vi skal være på tur sammen. Selv om det høres merkelig ut, har jeg allerede begynt å glede meg til jeg kommer hjem fra turen. Det er fordi jeg på en helt, og med en helt annen erfaring og opplevelse, kan fortelle barna i Espira Gjemble om barnehagen i Bindura i Zimbabwe.

Nå ser jeg frem til tur og når jeg kommer hjem igjen, så har jeg med meg en bagasje full av nye opplevelser og erfaringer.

Hilsen Gunn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: