Endelig på plass i Zimbabwe

 Av Jens Schei Hansen
Kommunikasjons- og organisasjonsdirektør Espira

Det er en lang reise fra Norge til Zimbabwe. Ca et døgn tar det fra Oslo til Harare. For noen ble det ekstra langt siden de måtte fly innenriks i Norge for å komme til Oslo. Men – søndag kl. 14.00 var vi på plass på hotellet, slitne etter den lange reisen.

Tidlig mandag morgen ble vi hentet av den lokale SOS-barnebyers sjåfør og kjørt til deres hovedkontor i Harare. Her ble vi orientert om det arbeidet som gjøres av organisasjonen i Zimbabwe. De driver både barnebyer, barnehager og skoler, i tillegg til et utstrakt arbeid med å hjelpe sårbare familier på ulike hvis ute i nærområdene der de bor.

Etter en stund kjørte vi til Bindura og deretter til barnehagen som Espira driver sammen med SOS-barnebyer i Maizelands, ca 8 mil nord for Harare. Det er en fin kjøretur i typisk afrikansk landskap.

I barnehagen ble vi tatt godt i mot. Barna ønsket oss velkommen med sanger de hadde lært seg.

Vi fikk lov til å hjelpe til med lunchserveringen til alle 141 barna. De fikk maisgrøt, kjøtt og grønnsaker.

For meg var det gledelig å se at det har vært en fin utvikling i barnehagen siden jeg var der sist. Grønnsakshagen gir fortsatt viktig tilskudd til den daglige kosten, selv det nå er utfordrende på grunn av tørken. De har skaffet seg høner og kaniner. Noen selger de videre og noen slakter de og spiser i barnehagen. De hadde også bygd et praktisk utekjøkken slik at de kan servere mat selv under de hyppige strømbruddene som forekommer. Og de hadde bygd flere fine lekeapparater.

Den norske delegasjonen var svært begeistret for å se barnehagen de har lest og hørt så mye om.

De neste dagene skal vi tilbringe mer tid i barnehagen og vi skal besøke noen av familiene og få mer kjennskap til SOS-barnebyers arbeid i området.

Vi gleder oss!

 

En kommentar om “Endelig på plass i Zimbabwe

Legg til din

  1. Godt å se at dere er vel fremme. Tenker overgangen er stor fra 14 grader og overskyet. Veldig hyggelig å lese at du er positivt overrasket over utviklingen Jens. Lykke til videre, flotte representanter.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: