Ektefølt engasjement 

Av Linn Paulsen, HR-sjef i Espira

Siste vaksine er tatt, helsekortet har fått sine stempler og datoen på passet er sjekket. Pakkelisten ligger klar og om noen få dager setter vi oss på flyet til Zimbabwe. Dette er min aller første tur til Afrika, Zimbabwe og til barnehagen vår i Maizeland. Jeg gleder meg og er ganske spent. 


Mest av alt gleder jeg meg til å treffe barna i barnehagen og å få et lite innblikk i deres hverdag. Jeg ser for meg mange smilende små fjes og nysgjerrige øyne. Det skal også bli interessant å lære mer om hvordan de ansatte jobber i barnehagen, hvordan de organiserer barnegruppene med 4-5 ansatte og 141 barn, og hvilken pedagogisk tilnærming og metoder de benytter. I år har Espira planlagt å gjennomføre en workshop for de ansatte hvor målsetningen er å dele den nordiske tilnærmingen å jobbe med barn på. Dette kan bli en spennende kompetanseutveksling på tvers av landegrenser og kulturer.  

Både Espira og SOS-barnebyer er opptatt av at barn skal få en god start i livet. SOS-barnebyer har en målsetning om å sørge for at barn får et trygt hjem og en bedre fremtid. Gjennom våre bidrag til barnehagen er vi med på å gi barna mulighet til å skape seg en god fremtid. Det å sørge for at barn får en trygg oppvekst og utdanning, bidrar videre til å bygge samfunnet rundt barna. Derfor er arbeidet som vi gjør ute i barnehagene våre så meningsfullt og viktig. 

I flere år har barn og ansatte i Espira-barnehagene gjort en fantastisk innsats i gjennomføring av en rekke ulike aktiviteter og innsamlinger til barnehagen i Maizeland. Med stor entusiasme og et ekte engasjement har vi klart å samle inn mange penger. Det gir en ekstra giv når vi ser at denne innsatsen faktisk nytter og at pengene som samles inn kommer barna i Maizeland til gode. En felles innsats fra 101 barnehager og fra ansatte i administrasjonen skaper en kraft i organisasjonen. Det at vi jobber i et felles prosjekt mot et felles mål, binder organisasjonen tettere sammen og styrker kulturen ute i barnehagene og i Espira. 

Jeg er veldig stolt av å få være en del av samarbeidet med SOS-barnebyer. Forskning viser at ansatte som aktivt tar del i samfunnsarbeidet i organisasjonen føler en større tilhørighet. Og det er nettopp det vi ønsker, ansatte som er stolte av å jobbe i Espira og som kan identifisere seg med vårt samfunnsengasjement. Dette bidrar dessuten til å gjøre oss mer attraktiv som arbeidsgiver. Bedrifter som tenker utover sin egen drift og som tar del i samfunnsutviklingen, anses som mer attraktive for de som søker jobb. De gangene jeg har snakket om vårt samfunnsarbeid i rekrutteringer av nyansatte, har dette vekket både nysgjerrighet og interesse. Vi skal ikke være så redd for å dele det gode arbeidet vi gjør. 

Jeg tror dagene i Zimbabwe kommer til å gå fort og at inntrykkene blir mange. Gjennom blogginnleggene fra tidligere turer skjønner jeg at dette kommer til å bli en opplevelse. Det kommer nok også til å bli tungt å se barn som ikke har de samme forutsetningene som barn i Norge. Jeg er spent på hvordan jeg kommer til å reagere. Men kanskje det er det man trenger. Å bli vekket opp og kjenne på følelsene. Det er først da man får et ektefølt engasjement og en vilje til å hjelpe! 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: