Det nytter

Av Linn Paulsen, HR-sjef i Espira

Det humper og rister godt i bilen på grusveien frem til barnehagen. Sandskyen står rundt bilen og sola steiker. I elva står kvinner å vasker klær. Innimellom buskene skimter vi jordhyttene der barna bor. Vi ser barnehagen og parkerer bak bygningen. Vi er spente. I det vi går ut av bilen blir vi møtt av en overveldende velkomst. De ansatte har ventet på oss og er oppriktig glade for å se oss. På lekeplassen myldrer det av barn, glade og i lek. De ser oss og kommer løpende. Da kommer tårene.

Dette har vært tre fantastiske dager! Selv om jeg har sett mange bilder fra tidligere turer, ble jeg overrasket over hvor flott barnehagen var. Store og solide bygninger, et stort uteområde med nymalte lekeapparater, eget kjøkken og en frodig grønnsakhage. I tillegg har barnehagen høner, kaniner og kalkun. Klasserommene er godt utstyrt med lett tilgjengelige leker og dokumentasjon på pedagogiske arbeid er hengt opp på veggene og i taket.

Det var spennende å møte de ansatte i barnehagen og å bli bedre kjent med deres hverdag. De bryr seg om barna og er interesserte i å gi barna en god start på livet. Selv om den pedagogiske praksisen her er nokså ulikt fra vår praksis i Espira barnehagene, er utgangspunktet likt – vi er alle opptatt av å gi barna den beste starten på livet!

Derfor ble kontrastene store da vi i dag fikk lov å besøke noen av familiene til barna fra barnehagen. Det var et tungt møte med fattigdom og håpløshet. Familiene har ingen inntekt og liten mulighet for å dyrke egen mat. Med dette utgangspunktet er det vanskelig for å skape en trygg oppvekst og god fremtid for barna. Da blir barnehagen vår i Bindura så viktig.

Barnehagen sørger for å gi barna en bedre forutsetning for utvikling og å lykkes med videre skolegang og i samfunnet. I tillegg er barna sikret to næringsrike måltider hver dag. Kanskje de eneste måltidene de får i løpet av dagen.

Inntrykkene har vært mange og sterke! Og en ting er sikkert. Den innsatsen som gjøres ute i Espirabarnehagene nytter! Sammen bidrar vi til å gjøre en stor forskjell for mange barn og deres familier. Jeg er veldig stolt over å få være en del av dette viktige arbeidet. Samtidig har mitt engasjement for å hjelpe blitt enda sterkere.

IMG_5216

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: