En milepæl i Espiras Zimbabwe-prosjekt

Av Jens Schei Hansen, Kommunikasjons- og organisasjondirektør Espira

I går ble workshop dag to gjennomført. Og vi har fått testet ut det Espiras Fag- og utviklingssjef Mari Fagerheim har planlagt sammen med SOS Barnebyer i lang tid. Og i dag besøkte vi også noen av de familiene som har barn i barnehagen.

Workshopen har hatt som hensikt å gjøre de ansatte i barnehagen i Zimbabwe kjent med hvordan de ansatte i Espira møter barn og ser på barns medvirkning. Utgangspunktet er selvsagt forskjellig, men det var åpenbart at det var mye å lære begge veier. Workshopen ble meget vellykket. Det var andpustne, glade og fornøyde medarbeidere som meldte seg etter at workshopen var gjennomført. Foreløpig konklusjon er at dette kan var bra og dette kan vi utvikle videre.

I dag besøkte vi også garasjen som barna var i før barnehagen ble bygget. Det er hjerteskjærende å tenke på at 80 ban ble fordelt på to små garasjerom.

Garasjen er en del av nedlagt farm. For første gang fikk vi høre hele historien om hvordan landreformen virket inn på dagliglivet på landsbygda i Zimbabwe. Det er en sterk historie. Fortalt av SOS Barnebyers egen Addmore.

Deretter besøkte vi noen av familiene som har barn som går i barnehagen. Dette er sterke saker. Vi er på den afrikanske landsbygda og der er forholdene tøffe for mange familier. De bor gjerne i tradisjonelle jordhytter og har ingen inntekt. Å se, lukte, lytte og føle på disse forholdene gjør et sterkt inntrykk på oss nordmenn. Dette er familier som bruker nesten all sin tid på å skaffe neste måltid til sin familie. Barna vi så var åpenbart underernært, nærmest apatiske – og det er barn som trenger hjelp raskt. Samtidig bor de i Zimbabwes med fruktbare jordbruksområder.

Det som er gledelig er at hjelpen fra Espira-barnehagene nytter. Flere og flere barn går i barnehagen. Der får de et  pedagogisk tilbud  og de får  mat. Det avlaster familiene stort, og det gir størrre muligheter til hvert enkelt barn.

Vi er i startfasen av vårt prosjekt. Espira har et langsiktig perspektiv på vårt samarbeid med SOS Barnebyer. Vi ser at pengene kommer frem. Og vi ser at pengene bidrar til en positiv utvikling for hvert enkelt barn som går i barnehagen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: