Tilbake igjen 

Av Maria Rekdahl, pedagogisk leder i Espira Grefsen stasjon

Forventningene jeg hadde til å reise tilbake var mange, men da vi kjørte inn igjen på den støvete, oransje grusveien og jeg fikk se barnehagen, lærerne, og ikke minst alle barna igjen, den følelsen er helt ubeskrivelig. Den følelsen har jeg aldri hatt før og det føltes så godt. Det kilte i magen og jeg ble nesten litt nervøs.  Vi gikk ut av bilen, over på lekeplassen og barna som kjente meg igjen fra i fjor ropte «Mariiiiaaa Marriaaaa». De husket meg! Og jeg kunne kjenne øynene fylles med tårer.

Etter mye klemming, leking og dansing fikk vi en omvisning av barnehagen igjen. Alle lekeapparatene er malt i freshe, friske farger som lyser opp uteområde. De har fått en stor inngjerding med geiter, enda fler høner og kalkuner. Grønnsakshagen som jeg var så spent på, spirer og gror og de har fått en ny brønn så de har enda mer tilgang til rent vann! Helt fantastisk.

Det var mange kjente fjes, men også mange nye barn, og det var godt å se! De eldste barna fra i fjor har begynt på skolen. Et nytt fint bygg på andre siden av gjerdet som SOS-barnebyer har bygd. Store fine lokaler, hvor forutsetningene for å lære er mye bedre enn tidligere. De ser sunne og friske ut og de smiler. Det føles godt.

En annen ting jeg var spent på var denne workshopen og opplegget vi skulle ha med barna senere. Læreren jeg samarbeidet med, Pauline, var både nysgjerrig, lærevillig og engasjert i opplegget  jeg hadde lagt frem. Målet for dette opplegget var ikke å belære de hvordan de burde jobbe, for det forstår jeg at kan bli vanskelig med 37 barn og 1 lærer, men å vise andre metoder for å jobbe på var det vi ønsket. Og det føler jeg absolutt vi fikk til. I deres timeplan har de et og et fagområde å jobbe med av gangen, for eksempel så har de matte i en time, språk (engelsk og shawna) neste time, osv. Men ved å leke kan man kombinere fler av disse, barna kan lære turtaking, sosial kompetanse, matte og språk i en aktivitet. Og det var dette jeg ønsket å vise- at man kan lære gjennom lek. Det så ut til at barna hadde det gøy, Pauline var engasjert, spurte mye, filmet mye, så hun kunne bruke det senere. En veldig fin, minnerik og vellykket uke her i Zimbabwe! Jeg er så inderlig stolt av dette prosjektet, og av denne fantastiske jobben! Tusen takk for at jeg fikk bli med nok en gang!

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: