Mange tanker

Av Ida Tysnes, pedagogisk leder i Espira Knerten

Jeg heter Ida og er 25 år og jobber som pedagogisk leder i barnehagen Espira Knerten som ligger i Hokksund. Jeg er så heldig å få være del av en delegasjon som skal besøke en barnehage i Zimbabwe. 

Hvilke forventinger har jeg til å reise til Zimbabwe?
Da jeg ble spurt om jeg ville være med til Zimbabwe, kom det et ganske så fort og klart ja, uten å tenke over hva det innebar å dra til Afrika gjennom jobben. Men hvem har ikke lyst til å oppleve Afrika?

Når jeg fikk summet meg litt, kom det ganske mange tanker i hodet mitt.
Hva blir mine arbeidsoppgaver under denne turen? Hvordan skal jeg greie å formidle det jeg lærer på denne turen til mine arbeidskolleger? For jeg har skjønt såpass at det å reise til Afrika blir ikke en ferie. Det blir tidig opp og lange dager, men de erfaringene jeg får ut av dette er så gull verdt.

Tenk at sjefen min har så stor tro på meg at hun lar meg få lov til å representere den flotte arbeidsplassen Espira Knerten. Jeg er ganske så nyutdannet barnehagelærer (var ferdig i 2017) så det å få den tilliten setter jeg så uendelig stor pris på.

Det jeg gleder meg mest til er å møte menneskene i Zimbabwe. Spesielt de 140 barna og de 7 voksne som jobber i den barnehagen vi skal til. Jeg er pedagogisk leder for 20 treåringer. Jeg synes det er mange barn, men tenk 140 barn på 7 voksne. Hvordan får de det til? Det gleder jeg meg til å få se. Er også spent på hvordan kommunikasjonen blir. Regner med at det går mye på kroppsspråk, men hva gjør vel det?

Hvordan jobber/ bidrar Espira Knerten til Zimbabwe – prosjektet?
Samler vi inn penger på noen måte? Lærer vi barna noe fra Zimbabwe? Dette kunne jeg ikke finne ut av alene, så jeg gikk meg en runde på huset for å høre hva vi gjorde.
Felles på huset er at vi ikke er flink nok til å jobbe med akkurat Zimbabwe-prosjektet. Selv om vi har en markering når FN nærmer seg. Da serverer vi høstsuppe og foreldre/foresatte kan donere penger til Zimbabwe. De siste årene har den eldste avdelingen (skolespira) tatt med pengene og levert de til banken.

På småbarnsavdelingen har fokuset vært mer av synliggjøring av ulike kulturer visuelt med bilder og musikk, men vi kan ikke si at vi har jobbet konkret med dette prosjektet. På småbarn har det også blitt gjennomført en lekefri-dag (pappkasse-dag) når FN dagen nærmet seg.

Så det vi felles ønsker i vår barnehage er å profilere det mer. Så da er det bra at jeg har fått muligheten og tilliten til å være en del av delegasjonen som nå skal dra.

Forventninger jeg har til det faglige vi skal bidra med i Zimbabwe?
Når det kommer til det faglige vi skal bidra med i Zimbabwe, ønsker jeg kunne dra tilbake til Norge med inspirasjon til hvordan jeg og mine kollegaer kan jobbe med dette prosjektet videre. Vi skal ha en workshop for og med lærerne som arbeider i Zimbabwe. Det jeg håper og ønsker, er at vi greier å formidle hvordan vi i Norge jobber. Jeg ønsker at lærerne i Zimbabwe skal kunne få mye faglig igjen fra besøket vårt, men også ar jeg/vi skal dra hjem med faglig påfyll. Jeg håper at etter vi har dratt, tar de i bruk det vi viste dem. Jeg har forstått det slik at det er mye mer skolerelatert i barnehagen i Zimbabwe.

Vi i Norge ser så stor verdi av leken som læringsarena, så det håper og forventer jeg at vi får formidlet til lærerne i Zimbabwe.

Håper du har lyst til å følge oss videre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: