Urettferdighet

Av Kathy Dayvary, styrer i Espira Torshovdalen

Tilbake på hotellet etter første dag med mye inntrykk blir jeg sittende igjen med at dette bare er så urettferdig.

Det ble først et møte i barnehagen med livsglade barn i skoleuniform lekende på en trygg lekeplass. De får servert to næringsrike måltider hver dag og har et pedagogisk opplegg tilpasset til alder.

«Wow, så heldige barn» var jo det jeg blir sittende igjen med. De har det jo så bra og alt er jo bare så fint.

Memory, som er barnehagens leder forteller oss under omvisningen om kriteriene for å få plass i denne barnehagen. Det er de mest utsatte barna. De som er mest rammet av fattigdom, med kanskje en eller ingen omsorgspersoner i livet sitt. Og ventelisten er lang. 

Da vi kjørte gjennom barnehagens nærmiljø får jeg se det med egne øyne. Dette er helt klart barna som har trukket livets korteste strå. Mødrene vi snakker med forteller om hvor ille situasjonen deres er. De forteller om en uforutsigbar hverdag med lite tilgang til jobb og derav mat til familien. Det er tydelig at de er takknemlige for plassen i barnehagen. Det sikrer barna mat på daglig basis og gir foreldrene mulighet til å finne arbeid mens barna er i barnehagen. 

Av alle inntrykk jeg sitter igjen med så er det en ting som blir med meg resten av livet. Det nytter å hjelpe. Man kan høre folk si at de aldri gir til veldedige organisasjoner fordi «pengene ikke kommer frem uansett» men la meg fortelle at det overhode ikke stemmer. Disse 140 barna får muligheten til å være barn i trygge omgivelser med sjanse for videre utdanning fordi 101 Espira barnehager i Norge velger å ha barneaksjon årlig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: