Zimbabwes egen Pelé

Vi har kommet til barnehagen, 140 forventningsfulle barn kommer oss i møte.

Begynner du å sparke ball, har du raskt mange barn rundt deg, sånn er det også i Zimbabwe. Gutta er der med en gang, du ser det glimter i øyet, forventningen stiger og ballen skifter fot. Vi er i gang.Kontakten er etablert og smil og high five er felles språk. Det kommer flere gutter, ballen sentres. De ser rart på meg, smiler lurt, og sparker hardere.Så kommer det en liten gutt fra sidelinjen, ballen hans består av plastposer surret sammen med tau, det funker det også.Så har jeg plutselig en til å spille med.Det var mitt fantastiske møte med vår barnehage i Bindura i Zimbabwe, snakk om å bli tatt godt i mot.

Etter barnehagen drar vi hjem til noen av hjemmene til barna, der møter vi mødre med sine babyer. De tar oss godt i mot og byr raust på sin sterke historier.Bak den ene moren sitter 3 skolegutter langs hus veggen, de ser skeptisk på oss. Jeg går og setter meg sammen med de, smiler og får forsiktige smil tilbake.Et blikk sier mye, det er lett å se trist og rystet ut av det vi ser og hører.Men, når man trer inn i andres verden er det viktig at vi tar med oss et smil og viser åpenhet. Alle vi har møtt, smiler og ler, de har glimt i øyet og mye humor.Så sitter jeg på benken med gutta, jeg smiler, snakker litt engelsk og vi har etablert kontakt. Jeg tuller med de og lager grimaser og de ser skeptisk på meg, før de responderer med grimaser tilbake. Vi ler og tuller.Så visker han nærmeste « Espira norway, Espira Norway» han har kjent igjen logoen. Sannsynligvis er han en av de heldige som har gått i vår barnehage, med gode lærere og gode måltider. Jeg kjenner jeg blir rørt.

Da vi drar derfra møter vi mange i skole uniform på vei hjem fra skolen, barna går sammen, de ler og vinker. Varmen i hjerte brer seg, det er så mye håp! Og vi er med å skape det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: