Ettertanke

Av Kathy Dayvary Larsen, styrer i Espira Torshovdalen

Det har gått litt over en uke siden jeg kom hjem.

Det meste er tilbake til normalen. Overgang fra Afrika til hverdag i Norge var så brå.

Det var litt som å bli vekket etter en drøm. Jeg sitter igjen og spør meg selv: Skjedde dette på ordentlig? Har jeg virkelig reist så langt og fått oppleve Harare og Maizelands på nært hold?

Jeg blir sittende og tenke på de barna som var så tynnkledd den ene dagen, og sko som så vidt hang sammen. Jeg tenker på Solange, en av barnas mødre som var bekymret for hullet i taket i leirhytten hvor hun lagde maten sin. Om ikke det blir reparert før regntiden vil hun få problemer med å lage mat for familien sin. Jeg har fortsatt været i Harare lagret som favoritt på telefon. Det er meldt regn i dag…og de neste dagene fremover. Lurer på om hun har fått hjelp.

Jeg tenker på de lærerne som også står der i barnehagen i Maizlands i dag. De som hver eneste dag tar imot barna, lager en meningsfull dag for de, og sørger at de får næring. De som har en visjon om at alle barn skal høre til, vokse med kjærlighet, respekt og trygghet. Jeg håper de aldri tenker på å slutte.

Jeg tenker på Addmore, sjefen i SOS barnebyer i Zimbabwe som forteller oss med blanke øyne om at folket i Zimbabwe venter på bedre dager. For det kan vel ikke bli verre nå? «Det må vel snu snart» sier han med håp i stemmen.

Det knytter seg i brystet og jeg blir litt uvel. Fordi min opplevelse var faktisk som en fjern drøm, og jeg får lov til å våkne fra den her i Norge. Her hvor jeg har sko til alle sesonger, et hjem som tåler alle sesonger, mat i kjøleskapet, og familien min sammen med meg.

Barna i barnehagen, Solange, lærerne og Addmore må våkne til sin egen virkelighet hver eneste dag. De må klamre seg til håpet, og den hjelpen de får utenfra for å gradvis bli mer selvstendig. Det gir meg en følelse av utilstrekkelighet her jeg sitter hjemme. Men jeg må bare minne meg selv på at så lenge alle dere 2500 ansatte i Espira setter dette på dagsorden, og engasjerer 9500 barn med deres foreldre så kan vi sammen vite at vi utgjør en stor forskjell for våre 140 barn og deres familier i barnehagens i Maizelands.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: